Туреччина ввела карантин вихідного дня

Поділитися:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про те, що в країні помітно посилюються карантинні обмеження. Йдеться про так званий карантин вихідного дня, а також про введення комендантської години — з 21:00 до 5 ранку, по всій території. Комендантська година набрала чинності 1 грудня, а карантин вихідного дня вступить в дію вже в найближчий вікенд.

Під ним мається на увазі заборона на вихід з дому з 21:00 вечора п’ятниці до 5 ранку понеділка. Обмеження не торкнуться працівників деяких сфер — це сільське господарство, охорона здоров’я, постачання та інше.

Також в країні вводиться нове правило користування громадським транспортом — люди до 20 і після 65 років не можуть ним користуватися. Ресторани та інші заклади працюватимуть на винос, а для відвідування ТРЦ необхідний буде спецпропуск.

Раніше повідомлялося, що в Нацбанку підрахували, скільки Україна втратила через карантин вихідного дня. Якщо говорити про цифри, то це не менше 300 млн доларів, що за підрахунками фахівців становить 0,2% ВВП країни. Тим часом якщо карантин буде продовжено, то українська економіка втратить до 0,4% ВВП.

Також ми писали про те, що в Європі ряд країн вводить ослаблення карантинних заходів на час різдвяних свят.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу