Суд повернув у держвласність перевалку газу Курченко

Поділитися:

Згідно з рішенням Київського районного суду Одеси, розпорядженням Кабінету міністрів державі в особі Міністерства енергетики передано майновий комплекс по наливу, зберіганню і сливу скрапленого вуглеводневого газу в Ренійському морському торговому порту вартістю близько 100 млн грн. Про це повідомили в прес-службі Офісу генпрокурора.

“Прокурори довели, що підприємство було придбано в 2012 році членами злочинної організації під керівництвом українського бізнесмена-втікача і використовувалося для маскування злочинів по ухиленню від сплати податків під виглядом фіктивного вивезення нафтопродуктів”, – сказано в повідомленні.

Відомо, що вже засуджені колишній керівник і три співробітники газового термінала в порту “Рені”, які діяли в складі злочинної організації і сприяли умисного ухилення підконтрольних підприємств від сплати податків і організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів.

Крім того, зараз Одеської обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кількох кримінальних виробництвах щодо інших членів цієї злочинної організації.

Нагадаємо, що українська влада хоче створити замість Окружного адміністративного суду міста Києва – Київський міський окружний адміністративний суд. Це прописано в законопроекті №5369 – ініціативи президента Володимира Зеленського. Відповідний проект закону вже зареєстрований для розгляду народними депутатами у Верховній Раді.

Раніше повідомлялося, що майно адвоката Юрія Зонтова, рідного брата одіозного голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, заарештували. Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу