Суд дозволив екс-власнику Дельта Банку Лагуну виїжджати з України

Поділитися:

Несподіваний поворот у резонансній справі щодо виведення коштів з Дельта банку. Головний підозрюваний – колишній власник та голова спостережної ради Дельта Банку – Микола Лагун – тепер може виїжджати за межі України. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Печерський суд Києва пом’якшив йому обов’язки й скасував тимчасове обмеження на виїзд з України. Таке рішення пояснив тим, що Микола Лагун сумлінно виконує попереднє рішення Верховного суду, а саме: систематично гасить заборгованість перед Ощадбанком, сума якої 4 з половиною мільярди гривень.

Миколі Лагуну повідомили про підозру 11 жовтня. Йому інкримінують розтрату майна і коштів на 1 мільярд гривень.

За даними слідства, Лагун разом з поплічниками організували низку злочинних епізодів, серед яких найрезонансніший – продаж банківського боргу вартістю 42 мільйони гривень вдесятеро дешевше – за 4 мільйони гривень.

Серед інших незаконних операцій – виведення з-під застави нерухомості та незаконні видачі кредитів. Слідство просило арештувати Лагуна з альтернативою внесення застави у понад 1 млрд гривень, однак суд відмовився, вибравши запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Раніше державна іпотечна установа та Міністерство фінансів програло суд перед Дельта-банком щодо визнання припиненими зобов’язань щодо облігацій.

Як відомо, ДІУ, будучи одночасно кредитором Дельта-банку, надав йому 3,5 мільярда гривень кредиту, а також його боржникам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу