Стало відомо, як розраховуватимуть газ, що споживається, без лічильника

Поділитися:

Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України №620, розподіл споживання газу прораховуватиметься, виходячи з числа зареєстрованих у квартирі осіб.

У п’ятому пункті цього документа йдеться про те, що обсяги блакитного палива в квартирах, де не встановлено прилад обліку, визначаються за допомогою даних, отриманих із будинкового вузла обліку. Тобто весь обсяг, що споживається за місяць, буде пропорційно розподілено на кількість зареєстрованих у квартирі осіб.

У разі, якщо в будинку є квартири, де встановлені прилади та ті, в яких немає лічильників, обсяг буде встановлений:

  • У квартирах із приладами, згідно з даними лічильника конкретної квартири;
  • У квартирах, де немає лічильника, за даними будинкового вузла, з якого віднімається загальний обсяг газу, який споживають квартири з приладами. Отримана різниця розподіляється на решту квартир з урахуванням зареєстрованих осіб у кожній з них.
  • Якщо у квартирі не встановлені зареєстровані особи і немає жодних офіційних даних за кількістю мешканців, облік спожитого газу здійснюється у розрахунку на одну особу.

Слід зазначити, що при виході з ладу будинкового лічильника обсяг газу, що споживається, відповідно, розподілятиметься інакше: за основу братимуться середні показання споживаного палива за останні три місяці до моменту виявлення виходу з ладу будинкового приладу.

Раніше ми писали про скорочення споживання газу. Так, у жовтні 2021 року він поменшав на 9,7% порівняно з жовтнем 2020 року.

Також ми писали про те, що у регіонах країни не вистачає газу, який має постачати «Нафтогаз» за пільговою ціною. Така заява була зроблена в Асоціації міст України.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила