Стало відомо, як податківці перевірятимуть доходи українців

Поділитися:

З високою ймовірністю, як зазначають експерти з економічної сфери діяльності, українці захочуть перевіряти свої доходи. Відповідні запити вони надсилатимуть до Податкової служби, щоб мати можливість здійснювати дорогі покупки.

Інакше кажучи, нова система орієнтована на мотивацію людей легалізувати власні доходи.

За словами фахівців, перевірити самим податківцям прибутки працездатних осіб фактично не вдасться. Однак дана система працює від зворотного: кожна людина, яка бажає придбати щось дороге, спочатку має довести, що на цю покупку він чесно заробив. Отже, для того, щоб її зробити, йому необхідно буде надіслати запит до відповідного органу з метою надати йому всю необхідну інформацію щодо сплати податків.

Те саме стосується і тих, хто захоче покласти на рахунок велику суму. Спочатку – перевірити сплачені податки від доходів, а потім уже з’явиться можливість здійснити фінансову операцію.

Отже, такий нестандартний для України підхід мотивує українців купувати дорогі покупки або робити великі грошові операції на легальному рівні.

Нагадаємо, в Україні стартувала програма з податкової амністії. Проте Нацбанк отримав сотні дзвінків від охочих відкрити в банках спеціальний рахунок, які скаржаться на отриману відмову від фінустанов.

Водночас громадяни декларують у рамках податкової амністії великі суми, але основний масив платників, від яких планувалося залучити по 40-50 тисяч доларів, можливістю амністії капіталів ще не скористався.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу