Українські банки звинувачують у зриві податкової амністії

Поділитися:

Головний фінансовий регулятор України повідомив, на кому лежить вина за невиконання податкової амністії, запровадженої в Україні з 1 вересня 2021 року та чинної до 1 вересня 2022 року. Нацбанк покладає відповідальність на банки України.

У Національному банку України розповіли, що люди дзвонять на «гарячу лінію» та скаржаться на те, що після звернення до банків (у різні відділення банків) з проханням створити для них одноразовий спеціальний рахунок з метою добровільного декларування їм відмовляли. При цьому наступним кроком було звернення до служби підтримки фінансових установ, де їм також не змогли надати професійну та якісну консультацію, що стосується відкриття спеціальних рахунків.

Дійсно, після офіційного запиту НБУ в українські банки, фінансисти підтвердили факт відмови у відкритті спеціального рахунку для внесення готівки під податкову амністію. Відмови банки аргументують неможливістю провести фінансовий моніторинг цієї готівки, що відповідає правилам фінансового моніторингу.

В результаті, за наданими даними голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, у період з 1 вересня 2021 року до сьогодні всього амністовано 290 мільйонів гривень, що є дуже низьким показником.

Нагадаємо, у вересні стартувала податкова амністія. Завдяки її проведенню Податкова служба під час проведення податкової оцінки покупок фізособами нерухомості та інших дорогих товарів не перевірятиме задекларовані доходи.

Раніше ми писали про те, що після податкової амністії ДПС перевірить усі доходи фізосіб із 1995-го.

Також ми повідомляли, скільки майна задекларували українці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу