Стало відомо, скільки майна задекларували українці

Поділитися:

Громадяни України в рамках податкової амністії добровільно задекларували майна на 9,25 мільйонів доларів (250 мільйонів гривень). Про це розповів голова парламентського комітету з питань фінансів та податків Данило Гетьманцев.

Він зазначив, що у державний бюджет пішло від цієї суми 385 тисяч доларів, що у перерахунку 10,4 мільйона гривень. Гетьманцев додав, що за останні два тижні обсяг активів, задекларованих у рамках амністії, збільшився на 20%.

В Україні податкова амністія стартувала 1 вересня, в її рамках громадяни можуть добровільно задекларувати раніше приховані активи. Українців не переслідують за ухилення від сплати податків, їм запропоновано пільгову ставку податку на свої задекларовані активи.

Існує одноразовий збір обсягом 5% вартості активів на рахунках у фінустановах України, 9% – на закордонні активи, 2,5% вартості держоблігацій, якими володіють. Декларування, яке менше ніж 14,8 тисяч доларів (400 тис. грн) можна здійснити без сплати податків.

Раніше глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики заявив, що для України буде успіхом, якщо з тіні вийде третина грошей, які знаходяться в українців.

Також ми повідомляли про зростання перевірок бізнесу в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу