Стало відомо, скільки заборгували пенсій жителям ОРДЛО

Поділитися:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що за підсумками 2020 року заборгованість по пенсіях переселенців і жителів тимчасово окупованих територій становить вже 11 мільярдів гривень.

Відомо, що в 2020 році надійшло понад 48 тисяч звернень громадян про порушення прав людини. З них 7,8% стосувалися порушення прав людей, які постраждали від збройного конфлікту на Донбасі, а це в чотири рази більше, ніж в 2019 році.

При цьому через карантинних обмежень кількість перетинів КПВВ жителями тимчасово окупованих територій зменшилася в 27 разів, слідчим, про проблеми з перетином лінії зіткнення надійшло 1700 повідомлень.

Крім того, Пенсійний фонд України не виконує судові рішення про відновлення пенсій внутрішньо переміщеним особам (ВПЛ).

“Порушуються права на отримання пенсійних виплат ВПЛ і цивільного населення, яке залишилося проживати на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, не виконуються судові рішення про повернення Пенсійним фондом відновлених виплат. Борги становлять практично 11 мільярдів гривень”, – завила чиновниця.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики повідомляють, що українські підприємці можуть розраховувати тільки на мінімальну пенсію (зараз це 1 тис. 769 грн), оскільки більшість ФОП платять внески з мінімальної заробітної плати.

Раніше повідомлялося, що в ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області повідомили, що дані про пенсіонерів, які рік не отримували свою пенсію, банки передають в ПФУ. Призупинення пенсійних виплат проводиться в зв’язку з неотриманням виплат тривалий проміжок часу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу