Стало відомо, по яким областям вдарить зміна клімату

Поділитися:

Стало відомо, по яким областями вдарить зміна клімату. Про це свідчить дослідження Світового банку про вплив зміни клімату на ключові сектори економіки України, проведеного за ініціативою Мінекології.

Так, під загрозою знаходяться Черкаська, Херсонська, Кіровоградська, Полтавська та Вінницька області. Саме вони, як вважають експерти, зазнають найбільших втрат унаслідок зміни клімату.

«Найбільші втрати доходів домогосподарств та найбільше зростання бідності та нерівності через зниження вартості сільськогосподарського виробництва прогнозуються у Харківській, Кіровоградській, Львівській, Луганській та Житомирській областях», — йдеться у дослідженні.

На цей час є два сценарії й обидва з них передбачають глобальне підвищення температури до 2100 року відповідно на 2,4°C (при боротьбі з викидами вуглецю) і на 4,3°C (без достатніх заходів такої боротьби).

Кажуть, що таке підвищення температури зумовить зниження врожайності в Україні ячменю, кукурудзи та соняшника на 10-30% до рівня 2010 року в 2030-2050 роках.

Наразі фахівці зазначають, що боротьба щодо зміни клімату може призвести до значних наслідків на ринку активів.

Найбільше, на думку експертів, постраждають бізнеси, пов’язані з нерухомістю. За попередніми оцінками, їхні активи знеціняться до 7,5 трильйона доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу