Штрафи для українських водіїв піднімуть на рівень Фінляндії

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ України хочуть ініціювати вищу систему штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху на прикладі такої європейської країни, як Фінляндія. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як вказали в міністерстві, відомство вже підготувало відповідний законопроект, в якому прописано посилення правил по відношенню до порушників правил дорожнього руху.

У МВС пропонують підняти суму штрафу за перевищення швидкості до 3400 грн за 50 км/год.

Якщо людина перевищив 50 км/год, то протягом 10 днів він повинен заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год – 510 гривень. Ми підготували законопроект, щоб цифра була значно більшою, 3400 гривень для тих, хто перевищив більш ніж на 50 км/год», – йдеться в повідомленні МВС.

У міністерстві прямо вказали, що нова система штрафів в Україні повинна стати аналогічною до практикам, які активно застосовують такі держави, як Фінляндія і Швеція.

Відзначимо, що там система штрафу не має постійної величини, а обчислюється відсотком від доходу того чи іншого громадянина.

Нагадаємо, що з 1 червня в Україні стартувала нова система відеофіксації порушень ПДР.

Також в Україні з’явиться альтернатива камерам відеофіксації, яка буде працювати за алгоритмом автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в мобільному додатку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу