СБУ розповіла, як УЗ закуповує запчастини в Росії

Поділитися:

Прес-служба СБУ повідомила, що представники служби безпеки змогли заблокувати протиправний механізм поставки на регіональний філіал “Львівська залізниця” АТ “Укрзалізниця” неякісних запчастин виробництва РФ.

Відомо, що схема діяла протягом 2019-2020 років. Її організаторами стали трейдери, які працювали за сприяння посадових осіб регіональної філії. Так, зловмисники налагодили постачання запчастин російського виробництва застосовуються локомотивів, серед яких були і непридатні для використання.

Слід зазначити, що неякісну продукцію ввозили контрабандою з РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

В СБУ заявили, що фігуранти не тільки завдали шкоди АТ “Укрзалізниця”, а й створювали реальні передумови до виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі.

У цій справі порушено кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові та Києві проводяться обшуки у посадових осіб “Укрзалізниці” і в офісах комерційних структур постачальників.

Нагадаємо, що в акціонерному товаристві «Укрзалізниця» правоохоронцями було розкрито схему розкрадання коштів з держбюджету посадовими особами головного українського залізничного перевізника на фіктивних ремонтах дизельних поїздів.

Раніше повідомлялося, що 6 млн гривень – саме стільки збитків виявила Укрзалізниця в ході аудиту діяльності екс-керівництва свого ж філії. Йдеться про «Пасажирської компанії».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу