Росія приховує масштабний витік метану

Поділитися:

Росія приховує витоки метану. Про таке розповіли журналісти газети «The Washington Post», передає «Перший Діловий».

Там запевняють, що влада приховує реальні обсяги, не розкриває місця витоків, а з показниками постійно маніпулює. Разом із тим видобуток не скорочує та інфраструктуру не оновлює.

Вперше про масштабний витік метану стало відомо 4 червня на трубопроводі «Уренгой – Центр-1» на території Татарстану. І виявили це європейські супутники на висоті понад півтисячі кілометрів над Землею.

Тоді «Газпром» усунув несправності та зупинив витік, але вже за два тижні стався новий викид газу. Щоправда, тоді розкрити місце аварії компанія відмовилася. Розкрити таємницю вдалося фотографам одного з західних аналітичних видань. Місце витоку виявили за понад 500 тисяч кілометрів на схід від Москви, при цьому до найближчої траси близько години пішої ходи.

Раніше подібні випадки можна було приховати. Але тепер, наголошують журналісти, навколо Землі обертаються нові супутники, здатні виміряти концентрацію газів в атмосфері. Та виявити найменші відхилення від норм.

Нагадаємо, внаслідок пожежі в цеху з виробництва пороху у Рязанській області РФ загинули від 2 до 7 осіб. Про сімох загиблих повідомили в МНС, про двох — в обласному управлінні СК. Згідно з повідомленнями ЗМІ, доля ще 10 людей залишається невідомою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу