У Західному Сибіру стався вибух на одному з заводів «Газпрому»

Поділитися:

У Західному Сибіру на заводі «Газпрому» стався потужний вибух, який викликав сильну пожежу. Внаслідок цього в регіоні припинили видобуток газу та знизили прокачування блакитного палива по трубопроводу «Ямал-Європа».

Згідно з інформацією, вибух прогримів на заводі з підготовки газового конденсату до транспорту в Новий Уренгой, що знаходиться під управлінням ТОВ «Газпром переробка».

Зазначається, що вибух був такої сили, що його відчули жителі за 20 кілометрів від епіцентру. Через це практично припинено видобуток газу в Західному Сибіру. Крім того, є загроза зупинки всього газопереробного комплексу регіону. За даними європейського газотранспортного оператора Gascade, за останні три години прокачування знизилася з 2,2 млн кубометрів до 1 млн.

Раніше ми повідомляли, що російський монополіст з транспортування газу «Газпром» зупинив закачування газу в підземні сховища Європи. Про це свідчать дані ринку.

Крім того, у «Газпромі» відзвітували про стан справ в першому півріччі поточного року. Так, за період з січня по червень 2021-го головна компанія ПАТ «Газпром» показала 716 мільярдів рублів чистого прибутку за російськими стандартами (РСБО). Це найвищий показник за всю історію існування компанії. Для порівняння, за аналогічний період у 2020 році «Газпром» отримав не прибуток, а збиток в розмірі 277 млрд рублів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу