РФ почала навчання біля окупованого Криму

Поділитися:

У Чорному морі стартували маневри за участю понад 30 російських бойових кораблів. Вони проходять біля окупованого півострова Крим. Про це у суботу, 12 лютого, повідомили у прес-службі Чорноморського флоту РФ.

«Для виконання завдань у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів задіяно понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів», – йдеться у повідомленні флоту.

Там також зазначили, що на різних етапах навчання корабельні з’єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, завдання ракетних та бомбових ударів по морських, берегових та повітряних цілях.

«Метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування сил (військ) ЧФ, а також об’єктів економічного сектору країни, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника», – заявили військові.

Раніше в Білорусі стартували десятиденні спільні з Російською Федерацією військові маневри «Союзна рішучість-2022», інформує Міноборони РФ.

Мета – відпрацювання завдань щодо припинення та відображення зовнішньої агресії, а також щодо протидії тероризму, захисту інтересів Союзної держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу