Реальна кількість офіційно безробітних в країні може перевищувати 1 млн осіб

Поділитися:

Офіційно з дати введення карантину в Україні роботу втратили понад півмільйона громадян. Однак, як кажуть в Держстаті, це тільки верхівка айсберга. Якщо враховувати приховане безробіття, то кількість людей, які залишилися без місця роботи, дійде до мільйона.

У порівнянні з першим півріччям 2019 року кількість безробітних за такий же відрізок цього року стала більшою на 63%. За даними, які Держслужба зайнятості видала на 20 серпня 2020 року, в країні офіційно безробітними вважаються 488 тисяч осіб, з них 411 тисяч отримують допомогу з безробіття.

Основна частина прихованих безробітних — це люди, які працювали за кордоном. Наступна категорія — ті громадяни, які звільнилися або були звільнені, але при цьому не пішли за статусом безробітного. За прогнозами, таких людей може бути понад 500 тисяч. Такі дані назвав гендиректор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

Тим часом офіційна статистика показує позитивну динаміку — безробіття поступово скорочується, підприємства відновлюють свої обсяги робіт, наймають нових співробітників.

Раніше повідомлялося про те, що в найближчі роки безробіття стане справжньою проблемою в Україні. Після карантину роботодавці стали більш вибагливі в наймі людей, тому кількість їх скоротилася.

Також ми писали про ситуацію в Португалії: через карантин там росте не тільки безробіття, а й бідність населення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу