Прокуратура Нідерландів вимагає довічного ув’язнення для винних в аварії рейсу МН17

Поділитися:

Обвинуваченим у кримінальній справі про авіатрощу у 2014 році над Донбасом малайзійського Боїнга рейсу MH17 вимагають максимально передбачуваного законом терміну – довічного ув’язнення. На цьому наполягає прокуратура Нідерландів.

Як зазначають ЗМІ, підсудних Ігоря Гіркіна (Стрілков), Сергія Дубинського (Хмурий), Олега Пулатова (Гюрза) та Леоніда Харченка (Крот) обвинувачують у вбивстві 298 громадян та аварії літака. Самих підсудних немає на слуханнях.

За версією слідства, лайнер, що летів з Амстердама у Куала-Лумпур, збив російський зенітно-ракетний комплекс Бук. Його попередньо було доставлено на українську територію, що контролюється сепаратистами, із Російської Федерації. Кремль відкидає причетність до трагедії.

Саме засідання суду відбувалося на тлі різкого загострення ситуації на кордоні України та Росії. У міжнародній спільноті побоюються, що РФ вчинить військове вторгнення в Україну.

Раніше ми писали, що 20 грудня у прокуратурі Нідерландів повідомили, що звинувачення у судовому процесі про збитий у небі над Донбасом малайзійський «‎Боїнг»‎ почало представляти свої заключні аргументи.

Також повідомлялося, що у Нідерландах готують позов проти Російської Федерації за збитий у 2014 році в небі над Донбасом Боїнг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу