«Приватбанк» масово закриває рахунки підприємців

Поділитися:

Вже з 20 листопада 2021 року ФОП (фізична особа – підприємець) користуватимуться єдиним МФО (мікрофінансування). Проте, такі новини стали несподіванкою для більшості клієнтів «ПриватБанку».

За рішенням Наглядової ради у деяких філіях банку відбувається переведення підприємців на нові рахунки.

Однак, за словами клієнтів ФОП «Приват» забув про це попередити, створивши низку труднощів користування системою «Приват24». До того ж нові рахунки будуть доступні лише після 20 листопада, що також спричине суттєві незручності для підприємців.

Багато ФОП почали обурюватися таким діям керівництва банку. Один із українських підприємців пояснив причину свого обурення тим, що до нього несподівано надійшло повідомлення від Податкової служби про відкриття нового рахунку ФОП. Отже бізнесмен почав «копати». Внаслідок цього зрозумів, що «Приват вирішив відкрити новий рахунок, а старий автоматично закриється до 20 листопада. Але попередити про це забув.

Підприємець також додав, що таке попередження все ж таки знайти можна в налаштуваннях «Приват24», але доведеться пошукати й придивитися: у «Налаштуваннях підприємства» дрібним шрифтом повідомляється про зміну правил.

На даний момент, за даними Приватбанку, вже близько 80% рахунків ФОП та юридичних осіб переведено на нові рахунки мікрофінансування. Представник банку пояснив, що “Автоматичне перевідкриття рахунків відбувається для клієнтів тих регіонів, в яких залишався МФО регіонального підрозділу або філії”.

Раніше ми повідомляли про те, що «токсичні» активи Приватбанку виведуть до окремої фінустанови.

Також ми писали про встановлення Господарським судом Києва незаконності націоналізації «ПриватБанку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу