Поліція скасує «листи щастя» водіям

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що збираються скасувати так звані “листи щастя” для водіїв. Так, припинення розсилки постанов про штрафи зможе значно заощадити державний бюджет.

Перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький пояснив, як тепер водії зможуть дізнатися про свої штрафи.

«Мова йде про встановлення спеціальних додатків і використання електронних засобів для того, щоб швидше дізнатися про своє правопорушення. Зараз таких можливостей багато: це і електронний кабінет водія, і чат-бот МВС, створений спеціально для цього, і спеціальні додатки, які дозволяють водієві дізнатися про виписані штрафи і оплатити їх. 90% водіїв розплачуються саме під час використання таких додатків, саме щодо таких людей і планується це нововведення », – сказав він.

При цьому якщо водій не захоче встановлювати додаток і оплачувати штраф онлайн, він має право подати заяву, щоб йому надіслали лист. Крім того, в разі не сплати штрафу протягом 10 пільгових днів, лист буде надсилатися автоматично.

Чиновник запевнив, що права водіїв ніхто обмежувати не збирається.

Нагадаємо, що в Міністерстві внутрішніх справ України розповіли подробиці щодо розміщення уздовж українських доріг камер фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що в Державній фіскальній службі відзвітували про результати роботи в боротьбі з тіньовим ринком нафтопродуктів за три місяці року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу