НКРЕКП розслідуватиме скарги з приводу температурних коефіцієнтів

Поділитися:

Споживачі газу поскаржилися в НКРЕКП з приводу незаконного нарахування “температурних коефіцієнтів”.

Люди, які прийшли на зміну постачальника газу, зіткнулися з проблемою нарахування неіснуючих боргів “заднім числом”, ще з 2015 року.

«У нас з’явилася перша заявка на перевірку – Київоблгаззбиту. Споживач дуже добре оформив скаргу: йому дійсно з 2015 року нарахували коефіцієнти, які в попередніх рахунках не було », – кажуть фахівці НКРЕКП.

Відомо, що ряд облгазів і афілійованих газзбитів свідомо тиснуть на споживачів, які вирішили змінити постачальника газу. Людям загрожують виставити великі борги і навіть відрізати трубу, якщо ті перейдуть до іншої газопостачальної компанії.

Так, вже через кілька тижнів Комісія отримає нові повноваження і зможе офіційно проводити процедуру розслідування зловживань. Тому, фахівці радять споживачам обов’язково звертатися до НКРЕКП з подібними скаргами.

Нагадаємо, що борги 98 підприємств теплоенергетики ставлять під загрозу своєчасний старт опалювального сезону. Про це повідомила прес служба НАК «Нафтогаз України».

«Своєчасний старт опалювального сезону в низці українських міст під загрозою через борги 98 виробників тепла. Такі дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецзобов’язань (ПСО). Нафтогаз завчасно публікує перелік критичних боржників, щоб жителі кожної області могли перевірити, входить місцеве підприємство в їх число «, – говориться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Україні немає потреби турбуватися про майбутнє опалювальному сезоні, так як країна запаслася рекордною кількістю газу в своїх підземних сховищах. Про це повідомляє прем’єр-міністр України, передають ЗМІ.

За словами глави уряду, опалювальний сезон в цьому році почнеться вчасно. Він заявив, що на даний момент в вітчизняних підземних сховищах знаходиться близько 27 млрд кубів газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу