НКРЕКП намагається стабілізувати ринок електроенергії             

Поділитися:

Три ухвали для стабілізації ситуації на ринку електроенергії: Нацкомісія, що здійснює держрегулювання енергетики та комунальних послуг, ухвалила низку рішень на ринку електроенергії, які набувають чинності 9 серпня 2021. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться, зокрема, про скасування можливості подачі блокових заявок на «ринку на добу вперед». Також регулятор вирівняв цінові обмеження на балансуючому ринку, прирівнявши їх до прайскепів ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку. А ще врегулював порядок закупівлі гарантованим покупцем електроенергії на внутрішньодобовому ринку. Усе для того, кажуть, аби мінімізувати обсяги негативного небалансу.

Крім того, комісія зменшила відсоток обов’язкової закупівлі електроенергії на «ринку на добу вперед» з метою компенсації технологічних втрат — з 95% до 30%. Такі рішення, переконані у регуляторі, стимулюватимуть постачальників електроенергії активно брати участь в «ринку на добу вперед», оскільки рівень прайскепів буде однаковим на всіх сегментах ринку.

Раніше повідомлялося, що у Мінфіні оцінили можливість відставки уряду.

Також ми писали й про те, що НКРЕКП встановила максимальні ціни на балансуючу електроенергію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу