Не всі одержувачі субсидій отримали виплати

Поділитися:

До завершення періоду карантину термін дії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг буде продовжуватися автоматично. Про це заявив заступник міністра соцполітики.

Якщо в літній період деякі споживачі не отримали виплат по монетизувати субсидії, то це не означає скасування цієї пільги. Більшості споживачів субсидію переоформили автоматично і вона діє.

У зв’язку з тим, що в неопалювальний період суми платежів за житлово-комунальні послуги значно менше, багатьом домогосподарствам на літній період субсидія не надається. З початком нового опалювального сезону платежі за послуги ЖКГ і розміри субсидій збільшаться, після чого громадяни отримають виплати.

Упевнитися в наявності субсидії можна онлайн. Для цього потрібно зайти на відповідний сайт і ввести свою домашню адресу.

Відповідно до нових правил нарахування житлово-комунальних субсидій, в 2020 році позбутися права на такі виплати можуть:

– орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду;

– особи, які вчинили одноразову покупку (або оплатили послуги) на суму понад 50 000 грн;

– власники автомобілів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років (виняток становлять машини, видані соцорганамі);

– боржники з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума заборгованості яких перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340 грн;

– особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією отримали спадщину або іншим способом отримали право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб;

– власники житлових приміщень з великою площею (квартири понад 120 кв. м, а вдома – 200 кв. м);

– особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні. Таким громадянам буде автоматично зараховано до доходу 3 прожиткових мінімуми, що істотно знижує ймовірність нарахування субсидії.

Нагадаємо: субсидії в Україні отримують майже 3 млн. сімей

Також ми інформували, що в Міністерстві соціальної політики України роз’яснили механізми отримання субсидій за спрощеною процедурою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу