Нацрада може відібрати ліцензію у телеканалу «НАШ»

Поділитися:

Регулятор у судовому порядку має намір домогтися анулювання ліцензії телеканалу «Наш» (ТОВ «Наш 365»). Як пояснюють у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, така категоричність пов’язана з тим, що мовник ані не усунув виявлені порушення, ані не сплатив штрафи (понад 228 тисяч гривень), так ще й допустив нові порушення.

«Але і допустив нові порушення законодавчих норм щодо поширення висловлювань, що містять мову ворожнечі. Національна рада звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії», – йдеться у повідомленні Нацради.

У відомстві наголосили, що рішення про звернення до суду про анулювання ліцензії цьому телеканалу ухвалювали й раніше (у серпні та вересні поточного року – №1164 та №1195). Привід аналогічний – поширення мови ворожнечі і ненависті.

Йдеться про програму «Важливе», яка транслювалася у червні цього року, у тому числі, неодноразово – у повторі. Темою передачі була 80 річниця нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз. Ведучі – Ангеліна Пичик та Максим Назаров. Гостем програми був нардепутат VII та VIII скликань Євген Мураєв. Він, зокрема, наголосив, що в країні наразі геноцид та війна проти українців, як частини слов’ян, з боку ЄС.

У Нацраді зауважили, що ведучі навіть не намагалися зупинити їхнього гостя у висловлюваннях, чи дати об’єктивну думку.

Зазначається, що ТОВ «Наш 365» порушив абзац 4-й частини 2-ї статті 6-ї, пункти а, б та в частини 1-ї статті 59 закону «Про телебачення та радіомовлення».

Нагадаємо, що на початку вересня Національна рада оштрафувала телеканали «Максі-ТВ» і «НАШ» через невиконання рішень і поширення мови ворожнечі.

Також повідомлялося, що депутати ухвалили закон про реформування Нацради з телерадіомовлення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу