НАБУ затримало нардепа Кузьміних

Поділитися:

Працівники Антикорупційного бюро затримали народного депутата від партії «Слуга народу» Сергія Кузьміних за підозрою у хабарництві. Йдеться про одержання 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Нардеп був оголошений у розшук 3 лютого 2022 року у зв’язку з систематичним ігноруванням підозрюваним викликів правоохоронними органами, відсутністю його за місцем проживання, переховуванням від детективів НАБУ.

Народного обранця було викрито на гарячому 28 січня цього року, після чого генпрокурор підписав повідомлення про підозру.

У НАБУ заявили, що підозрюваного належним чином повідомили про дати, час та місце процесуальних дій, однак на виклики народний обранець не прийшов.

Там також розповіли, що захисник нардепа повідомила слідству телефоном, що депутат перебуває у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде.

При цьому дії підозрюваного щодо ухилення від явки та не повідомлення про місце його перебування мають ознаки переховування від органів досудового розслідування.

«Однак, і сам нардеп, і його захисник відмовляються повідомити слідству про заклад охорони здоров’я, в якому начебто перебуває підозрюваний», – зауважили в НАБУ.

Адвокат Кузьміних Лариса Криворучко повідомила в коментарі ЗМІ, що її підзахисний сам приїхав в НАБУ для з’ясування, чи справді його було оголошено у розшук.

Раніше ми повідомляли, що народний депутат від СН Сергій Кузьміних вимагав у постачальника медбладнання відкати.

Також ми писали про сам момент викриття чиновника у корупції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу