Детективи НАБУ затримали нардепа від «Слуги Народу» на хабарі

Поділитися:

Правоохоронці затримали народного депутата, члена партії «Слуга народу» – Сергія Кузьміних. Детективи НАБУ (Національне антикорупційне бюро розслідувань України) вважають, що передача коштів політику ні що інше, як хабар.

Про це стало відомо після публічного повідомлення українського журналіста. Він зазначив, що за попередніми даними, чиновника затримали якраз у момент передачі грошей: «значної суми грошей, які детективи кваліфікують як отримання хабара».

Додзвонитися Кузьміних з метою отримати коментар зараз неможливо, він знаходиться поза зоною доступу мобільного зв’язку.

Водночас в офіційному повідомленні НАБУ уточнюється, що співробітники Бюро поряд зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Офісом генерального прокурора впіймали українського нардепа на гарячому. Зазначається також, що сума неправомірної вигоди становить 558 тисяч гривень. Проте ім’я політика НАБУ не називає.

Попередньо повідомляється, що хабар був наданий нардепу за сприяння у укладанні договорів між лікарнею в Житомирській області та приватними компаніями. Про деталі правоохоронці інформуватимуть згодом.

Раніше ми писали, що на АТ «Миколаївобленерго» правоохоронці виявили корупцію серед посадових осіб.

Також ми повідомляли про те, що чиновника «Укргазвидобування» затримали на місці злочину — при отриманні першої частини грошей у 400 тисяч.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу