На ринку житла йде спад

Поділитися:

У професійній асоціації ріелторів і сертифікованих аналітиків розповіли про те, що на ринку промислової і первинної нерухомості спостерігається зниження активності продажів. Основною причиною такого руху ринку є коронакриза, а також ризики для потенційних інвесторів.

“Активність знизилася. Особливо в промисловій, складської нерухомості. Нежитловий, скажімо так. В тому числі і офіси. Це помітно. Напевно, в меншій мірі ринок житлової нерухомості теж просів. Особливо первинний. Інтерес до нього з боку так званих інвесторів, хоча не зовсім правильне визначення, ті, хто був націлений на придбання нерухомості на первинному ринку, досить серйозно змінився “, – сказав лідер асоціації.

Однак, аналітики переконують, що механізми протистояння кризі у ріелторів все ж є, однак до них потрібна ще політична воля уряду змінити що-небудь на ринку нерухомості.

Використовуючи європейський і навіть російський досвід, можна вирішити цю проблему. Так, існує система реєстрації, і об’єкт первинного ринку, який ще не введений в експлуатацію, все одно підлягає державній реєстрації.

Нагадаємо, що в Міністерстві юстиції України розповіли про запобіжні заходи, які допоможуть українцям уникнути долі стати жертвою рейдерства. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що в українському парламенті зареєстрований проект закону «Про ріелторську діяльність в Україні», який розглянуть на наступній сесії народні депутати. Багато положень документа досить шокували, як ріелторів, так і пересічних українців.

Суть закону полягає в тому, щоб зробити послуги брокерів обов’язковими при будь-яких операціях, які будуть здійснюватися з майном, а вся нерухомість буде вноситися до спеціального реєстру.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу