Митниця спростила процедуру акредитації експортерів

Поділитися:

У логістичній компанії Zammler розповіли про те, що зараз з боку митниці немає обмежень щодо товару, який експортується, тому актуальним є питання акредитації. У митно-брокерському відділі компанії говорять, що є різні способи для її отримання. Наприклад, за допомогою особистого кабінету це можна зробити за 15 хвилин.

«Найпростіший спосіб отримати акредитацію – за допомогою особистого кабінету на сайті cabinet.customs.gov.ua, де потрібно ввести свої дані, вибрати тип заяви та особи, додати уповноважених осіб, паспортні дані та ідентифікаційний код, натиснути” Подати заяву “і в протягом 15 хвилин вже можна подавати декларацію », – повідомляють в логістичної компанії.

Відомо, що можна акредитуватися традиційним способом, за допомогою паперової форми заяви на митниці. Вона містить ту ж інформацію, обов’язково необхідно вносити ідентифікаційний номер керівника, номер телефону, а також уповноважених осіб. Потім заяву повинні запевнити мокрою печаткою і підписом, далі подати в представництво митниці. Після цього протягом декількох годин компанія отримує акредитацію.

«Можна також скористатися послугами митного брокера. Ви заповнюєте цю ж заяву в паперовій формі, продаєте її декларанту і він замість вас просто відвозить її на митницю і здійснює акредитацію. Зазвичай у декларанта є якісь знайомства, першочерговим прохід, тощо. Отже, це прискорює процедуру », – відзначають фахівці Zammler.

Нагадаємо, що за один тільки листопад українські митники своєю діяльністю принесли бюджету країни 35,86 мільярда гривень. План минулого місяця перекритий на 102 відсотки.

Раніше повідомлялося, що українськими транспортниками в тестовому режимі запущена відправка контейнерного поїзда з КНР в Польщу через територію України. Організатором запуску виступила ОТЛК ЕРА (Товариство з обмеженою відповідальністю «Об’єднана транспортно-логістична компанія – Євразійський залізничний альянс») спільно з ЦТС «Ліски» (Центр транспортного сервісу) – підрозділом «Укрзалізниці».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу