Мінекономіки має проблеми з виплатою допомоги з безробіття

Поділитися:

Марина Лазебна, міністр Міністерства соціальної політики пояснила, чому виникла заборгованість, посилаючись на несистемну фіскальну реформу.

Загалом, за виплати з безробіття відповідає інше Міністерство, оскільки відповідний Фонд не входить до структури управління її відомства. Цим мають займатися посадові особи Міністерства економіки.

Проте Марина Лазебна прокоментувала, на тлі чого виникла значна заборгованість із виплат, причому сама по собі проблема з’явилася ще 5 років тому, у 2016 році, коли єдиний соціальний внесок зменшили практично вдвічі.

За її словами, у 2016 році зменшили фіскальну базу, але не звернули увагу на напрямки фінансування. В результаті потреби стали зростати, а ресурси відповідно зменшилися.

«За рахунок чого підвищувати пенсії, виплати за регресами, зараз ще “ковидні” виплати? У Фонді соціального страхування по лікарняних прострочена заборгованість 1,5 мільярда гривень. Тут ми працюємо над цифровізацією та верифікацією», – додала міністр соціальної політики.

Тим часом зараз напередодні Новорічних свят в Україні різко зросла кількість сезонних вакансій на посади, пов’язані в основному зі сферою обслуговування.

Також ми повідомляли про те, що рівень безробіття у трьох країнах Євросоюзу вищий, ніж в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу