Мін’юст продовжить судитися у справі «Укртатнафти»

Поділитися:

Мін’юст уклав угоду з міжнародною юридичною фірмою Winston&Strawn LLP про надання юридичних послуг на понад 2 мільйони доларів. Компанія продовжить представляти нашу державу у судовій справі за позовом Татарстану і його Міністерства земельних ресурсів і майнових відносин до України. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про рейдерський захват заводу Укртатнафта групою «Приват» олігарха Ігоря Коломойського у 2007-му році. Близько 20 відсотків акцій «Укртатнафти» належало структурам, близьким до російської «Татнафти», а Міністерство майнових відносин і земельних ресурсів Татарстану володіло долею у майже 29 відсотків. Однак, в результаті судової тяганини в Україні частка акцій татарстанських акціонерів була практично ліквідована, а новими акціонерами стали люди, близькі до групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. І якщо російській «Татнафті» вдалося відновити справедливість, то Татарстан досі судиться із новими власниками компанії та Україною.

Зауважимо, у 2014 році арбітраж виніс рішення на користь «Татнафти» і зобов’язав Україну виплатити російській компанії компенсацію в розмірі $ 112 млн, а також відсотки. У тому ж році Україна програла апеляцію.

У 2019-му році арбітражний суд задовольнив заперечення України відносно юрисдикції по відношенню позову Татарстану. Але не підтримав заперечення на позов від Міністерства земельних ресурсів. Минулого року це рішення було оскаржено в апеляційному суді, в Парижі. Слухання апеляції відбулося у лютому цьогоріч, а у квітні відбулися слухання справи по суті.

Зазначимо, на захист інтересів нових бенефіціарів «Укртатнафти» з 2017 року Україна витратила вже понад 5 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося, що суд подовжив розслідування у справі банку «Форум».

Також ми писали й про те, що Укртатнафта почала імпорт зрідженого газу з Нігерії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу