Кияни поскаржилися на камери відеофіксації

Поділитися:

З 1 червня в Україні стартовала нова система відеофіксації порушень ПДР.

Якщо водій подавав особисті дані в МВС, то повідомлення має приходити у вигляді СМС або на електронну пошту. Також можна перевірити інформацію на сайті МВС і Нацполіціі. Або дочекатися отримання листа від листоноші. Є вже мобільний додаток.

У мережі Facebook з’являється опис перших проблемних ситуацій, в яких опиняються громадяни, які зіткнулися з деякими нюансами роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Повідомлення про порушення ПДР приходять колишнім власникам автомобілів, а не тим, хто ними реально управляє в даний час. Так, в уразливому становищі опинилися особи, раніше продали автомобілі за договорами купівлі-продажу, але без подальшого переоформлення автомобіля на нового власника.

По всій видимості, до групи ризику також варто віднести і громадян, колись що продали свої автомобілі з оформленням генеральної довіреності. Такі автомобілі також продавалися і перепродувалися без перереєстрації транспортного засобу на нового власника автомобіля.

Юристи по-різному коментують ситуацію, що склалася. Одні вважають, що потрібно домогтися перереєстрації автомобіля, щоб в майбутньому уникнути подібних проблем. Інші вважають, що домогтися такої перереєстрації від нового власника автомобіля буде непросто, але робити це рано чи пізно все одно доведеться.

Щоб довести свою правоту і уникнути штрафу за неіснуюче порушення, які постраждали доведеться йти до суду, щоб довести, що вона не порушувала ПДР.

Ми писали, що з 1 червня стартувала відеофіксація на дорогах і вже через 5 днів було зафіксовано 200 тисяч порушень.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу