Кабмін закрив пункти пропуску з Білоруссю, де «застрягли» хасиди

Поділитися:

Український уряд підтримав закриття пункту пропуску на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області “Нові Яриловичі”.

Такі заходи введені в зв’язку з карантином і поширенням коронавірусної інфекції, передає прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

При цьому в структурі нагадали, що на даний момент на пункті пропуску знаходяться хасиди-паломники, які не покидають надію потрапити на українську територію.

У той же час в Офісі президента України закликають адміністрацію Білорусі не поширювати неправдиву інформацію, яка може обнадіяти паломників. Тут уточнили, що станом на сьогоднішній день, на кордоні застрягли близько 2 тисяч хасидів-паломників. Багато кто прибув з Ізраїлю, і це ті, хто повірив в те, що межа між Білоруссю і Україною відкрита.

Україна вимушено закрила державний кордон через значне погіршення ситуації з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, незважаючи на заборони на карантин і пандемію коронавируса, паломники хасиди активно приїжджають в Умань. Щороку вони вимовляють святу молитву на місці поховання свого духовного наставника Цадика Нахмана.

Ми також писали, що 26 конгресменів-республіканців США вирішили підтримати хасидів, які збиралися на фестиваль Рош ха-Шана в Умані. Офіційні особи написали відкритого листа держсекретареві Майку Помпео, в якому закликали Україну вирішити паломникам в’їзд в країну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу