Кабмін ухвалив Стратегію інтеграції ВПО

Поділитися:

У четвер, 28 жовтня, Кабінет міністрів України ухвалив стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Метою документу є забезпечення доступу до адміністративних та соціальних послуг, а також створення умов для життя розвитку людей на новому місці.

Згідно з інформацією, в Україні зареєстровано близько 1 млн. 400 тис. внутрішньо переміщених осіб.

«‎Основні завдання, які пропонуються у цій стратегії — забезпечення повного доступу до адміністративних, соціальних та інших послуг. Забезпечення освіти. Створення умов для розвитку потенціалу внутрішньо переміщених осіб на нових місцях проживання. Вирішення елементарних соціальних потреб — від працевлаштування до забезпечення житлом»‎, — розповів віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За словами менеджера з адвокації Центру прав людини, нова Стратегія передбачає реальні заходи щодо усунення перешкод, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, тому, на її думку, має більші шанси на успіх.

«Наприклад, у нас зараз майже 7 тис. осіб з числа ВПО живуть у місцях компактного проживання. Очевидно, що за всіма стандартами ми повинні скорочувати кількість людей, які живуть там і розселяти їх. Наприклад, за стратегією до кінця її реалізації, до 2024 року року щонайменше три такі пункти мають бути розселені. Або щонайменше 80 сімей мають отримати пільгове кредитування», — пояснила менеджер з адвокації Центру прав людини.

Раніше у прес-службі Рахункової палати повідомили, що на початок 2021 року пенсіонерам з окупованих територій заборгували 83 млрд гривень.

Також стало відомо, що у 2022 році уряд запланував нову індексацію пенсій, відмінну від попередніх років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу