Кабмін підготував порядок монетизації пільгового проїзду

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як буде працювати порядок монетизації тих пільг, які покладені деяким категоріям громадян країни. Йдеться про те, що буде введено замість скасованого у 2018 році порядку. Проект вже розмістили для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Рішення повинні будуть приймати місцеві ради. Пільги планують надавати в готівковій формі. Однак є й інший варіант: у разі, якщо такий варіант не буде затверджений, пільги продовжать нараховувати в безготівковій формі.

Періодичність і терміни виплати затверджуються місцевими органами влади.

Раніше повідомлялося, що Кабмін монетизує пільги за енергоопалення. Відомо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів 13 січня доручив відповідальним відомствам впровадити механізм субсидування побутових споживачів, які використовують електроопалення для обігріву житла.

Також ми писали й про те, що міста-атомники хочуть повернути пільги на електрику. Зокрема, в Нікополі, недалеко від Запорізької АЕС, місцеві депутати прийняли звернення до парламенту, президента й Кабінету Міністрів, в якому вимагають повернути знижку. А міський голова вже зареєстрував відповідну петицію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу