Італія не має наміру водити жорсткий карантин

Поділитися:

Міністр охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца заявив, що попри нові випадки зараження коронавірусом, в країні не будуть посилювати карантин і самоізоляцію громадян в якості боротьби з хворобою.

«У нас не буде нової ізоляції», – сказав глава МОЗ Італії, зазначивши, що нинішню ситуацію не можна порівняти з лютим і березнем, коли відстеження заражень коронавірусів і ізоляція хворих була утруднена.

«Я налаштований оптимістично, хоча і обережний. Наша національна система охорони здоров’я стала набагато сильніше », – заявив міністр.

Відомо, що раніше в Міністерстві охорони здоров’я Італії говорили про опціонально карантині в тих районах країни, де кількостей випадків зараження буде найбільшим.

За інформацією статистичного сайту Worldometer, всього в Італії діагностували 258 136 випадків коронавірусу. Померли 35 430 інфікованих, одужали 205 203 людей.

Нагадаємо, що італійський уряд планує продовжити до кінця жовтня надзвичайний «Коронавірусний» стан в країні, яке дозволить приймати рішення щодо стримування пандемії за допомогою урядових указів, без необхідності схвалення парламентом. Про це повідомляє Politico.

Відзначається, що уряд хоче продовження надзвичайного стану, попри жорсткі протести опозиційних партій.

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія Wizz Air заявила про зняття обмежень на польоти між Україною та Італією. Так, на найближчий час анонсовано 17 нових маршрутів між країнами

«Минулого тижня Україна підписала нову угоду про авіаперевезення, яке повністю лібералізувати ринок між двома країнами. Після цього авіаційна влада Італії (ENAC) надали права на маршрути Wizz Air «, – відзначили в лоукост.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу