Інфекціоністи заявили, що зупинити епідемію в Україні може тільки жорсткий локдаун

Поділитися:

Так званий колективний імунітет від коронавірусу, коли більша частина населення Землі перенесе хворобу, не зупинить пандемію. Справі зупинки хвороби допоможуть тільки жорсткі обмеження в пересуванні.

Про це 16 листопада під час зустрічі з представниками ЗМІ заявила Ольга Голубовська, завідувач кафедри інфекційних хвороб медуніверситету імені Богомольця.

За словами відомого лікаря-інфекціоніста, ніякого колективного імунітету до коронавірусу швидше за все не буде. Уже багато випадків, коли люди, перенісши хворобу, захворювали повторно.

Голубовська зазначила, що пандемія зайшла настільки далеко, що вже зробити практично нічого не можна. Зменшити поширення хвороби здатні тільки жорсткі карантинні обмеження аж до найжорсткішого локдауну.

Як сказала Голубовська, ворог навіть не біля воріт, бо ми їх давно зламали, зруйнувавши державну систему епідеміологічного нагляду.

Нагадаємо, Австрія оголосила локдаун і з 17 листопада – часткову комендантську годину через збільшення кількості тих, що заразилися на коронавірус.

Також раніше повідомлялося, що з 14 листопада в Україні діє карантин вихідного дня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу