Українці зібрали підписи і просять Зеленського скасувати карантин вихідного дня

Поділитися:

В Україні від сьогодні, з 14.11, почав діяти карантин вихідного дня. Практично у всіх містах пройшли масові мітинги та акції протесту, по розважальних закладах прокотилася хвиля штрафів і заборон. Саме це стало причиною написання петиції, в якій українці вимагають скасувати це рішення Кабінету міністрів.

Петиція розміщена на сайті президента України, її автор — Катерина Єгорова. Названа петиція просто і зрозуміло — «Ні карантину вихідного дня! Немає обмеженням у здійсненні підприємницької діяльності».

Після публікації 10 листопада пройшли всього кілька днів, а петиція замість 25 тисяч потрібних підписів протягом 90 днів вже набрала 27 тисяч. Це означає, що президент Володимир Зеленський повинен буде розглянути її та взяти до уваги думку такої кількості українців.

Раніше повідомлялося про те, що по країні прокотилася хвиля масових протестів. Малий і середній бізнес говорить про те, що карантин вихідного дня закінчи те, що було розпочато під час жорсткого карантину навесні поточного року.

Також ми писали й про те, що в Мінкульті виступили проти карантину вихідного дня. У міністерстві нагадали, що культурні установи України забезпечують від двох до чотирьох відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП). Крім цього, на думку чиновників, в театрах і кінотеатрах потік відвідувачів регулюється, а співробітники ретельно стежать, щоб на глядачах були індивідуальні засоби захисту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу