Індексуватимуть пенсійні виплати за новими правилами

Поділитися:

В Україні щорічну індексацію пенсію у наступному році відбудеться за оновленим принципом. Про це повідомив глава податкового комітету парламенту Данило Гетманцев.

Він зазначив, що індексацію пенсій проведуть для всіх категорій українських пенсіонерів.

«Ми провели індексацію пенсій цього року, минулого року та проведемо індексацію наступного року, причому не так, як було раніше – не проводилась індексація військовим та науковцям. Ми проведемо індексацію всім», – зауважив Гетманцев.

Також нардеп розповів, що в країні такі низькі соціальні стандарти через «заморожування» виплат шляхом подвійного зниження прожиткового мінімуму від обсягу фактичних витрат.

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, що індексація пенсій відбудеться у березні 2022 року за однаковими правилами для всіх пенсіонерів. Розмір пенсії має бути щоайменше 3 тисячі гривень у громадян, які досягли 70-річного віку і мають необхідний стаж: 35-ть років – для чоловіків, 30-ть років – для жінок.

Нагадаємо, українцям розповіли, хто не зможе вийти на пенсію у наступному році. Це пов’язано із дією нових вимог до страхового стажу українців, які претендують на отримання пенсійних виплат.

Також ми писали, що завдяки індексації виплат для всіх пенсіонерів у березні 2022 року пенсії українців суттєво зростуть. Економіст заявив, що виплати буде підвищено на 12-13%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу