Генштаб скорочує кількість призовників

Поділитися:

Чисельність громадян, які призиваються на строкову військову службу, збираються скоротити. Про це заявили в прес-службі Генерального штабу Збройних сил України.

“Восени 2020 року кількість призваних на строкову військову службу планується зменшити”, – йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що це нововведення почне діяти з осіннього призову 2020 року. Слід зазначити, що з початку нинішнього року ряди контрактників ЗСУ поповнилися на 25 тисяч осіб.

“Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-грудні цього року”, – заявили в Генштабі.

Однак в Генеральному штабі ЗСУ не уточнюють, скільки чоловіків планується відправити в армію під час осіннього призову. Відзначимо, що навесні ряди строковиків поповнили 16 460 чоловік.

Нагадаємо, що якщо окупанти будуть наступати в атаку, українські військові зможуть дати належну відсіч відповідно до правил міжнародного права і національного законодавства.

Генштаб повідомляє, що військові мають права давати відсіч у разі наступів, провокацій, диверсій і розвідувальних операцій з боку окупантів. Також українська армія може йти в хід при наявності загрози для життя і здоров’я військових і мирного населення, і при знищенні будинків.

Раніше повідомлялося, що в Україні офіційно завершився військовий весняний призов на строкову службу. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними відомства, за підсумками призову «Весна 2020» на службу заступило близько 16 400 тисяч молодих українців.

З цього числа лише частина призовників у кількості дев’яти тисяч осіб була направлена ​​до лав Збройних сил України. Ще близько 5 460 осіб заступили на службу в Національну гвардію України.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила