Фонд соцстраху підрахував витрати на виплату лікарняних

Поділитися:

Фонд соціального страхування в період з січня по липень 2021 року прийняв на фінансування лікарняні листи на суму 9 млрд гривень, що на 65,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Йдеться про лікарняні, що були видані у зв’язку з хворобою (в тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляції чи доглядом за хворою дитиною.

Згідно з даними Фонду, майже 1,77 млн ​​працівників звернулися за компенсацією втраченого заробітку за час тимчасової непрацездатності. У 2020 році число таких працівників складало 1,25 млн.

«‎Динаміка зростання сум і кількості листків непрацездатності спостерігається Фондом з осені минулого року і пов’язана з поширенням коронавірусної хвороби. Крім того, на розмір витрат за лікарняними листками впливає зростання розміру середньої заробітної плати в країні»‎, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, На­ці­ональ­на со­ці­аль­на сер­вісна служ­ба Ук­ра­їни у серпні пла­нує роз­по­ча­ти пер­ші пе­ре­вір­ки в органах, що надають соціальну допомогу. Про це по­ві­до­мив г­ла­ва Нац­соц­служ­би.

Крім того, у Мінсоцполітики прокоментували скорочення субсидій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу