Експерти назвали кращі пенсійні системи в світі

Поділитися:

Глобальний рейтинг пенсійних систем провели днями експерти. Згідно з індексом, перші рядки рейтингу зайняли Данія і Нідерланди. Ці країни мають кращі пенсійні системи в світі.

Відомо, що всього в рейтингу брало участь 39 країн.

Фахівці стверджують, що в половині з країн ситуація погіршилася через пандемію коронавируса – скоротилися пенсійні внески, знизилися доходи і при цьому виріс державний борг.

“Це неминуче відіб’ється на майбутніх пенсіях, деяким людям доведеться працювати довше, а інші повинні будуть задовольнятися нижчим рівнем життя при виході на пенсію”, – заявив експерт Девід Нокс.

Слід зазначити, що на третьому місці серед країн з найкращою пенсійною системою – Ізраїль, на четвертому – Австралія, а на п’ятому – Фінляндія. США зайняли в рейтингу 18-е місце.

Аутсайдерами експерти назвали Туреччину, Аргентину і на самому останньому місці знаходиться Таїланд. З країн з розвиненою економікою гіршою виявилася пенсійна система Японії (32-е місце).

Україна і Росія в рейтинг не потрапили.

Нагадаємо, що прес-служба Пенсійного фонду України повідомила про те, що ПФУ продовжує фінансування пенсій жовтня згідно із затвердженим графіком.

«На пенсійні виплати спрямовано 1,8 мільярда гривень. Забезпечено фінансування пенсій жовтня на загальну суму 32,1 мільярда гривень », – повідомили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що згідно зі звітом Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO), INSEAD і Корнельського університету, світовими аналітиками було проведено рейтинг найбільш інноваційних країн світу The Global Innovation Index 2020.

Відомо, що Україна посіла друге місце в ТОП-10 країн з найкращим рейтингом в групі держав з рівнем доходу нижче середнього. Крім цього, Україна потрапила в загальний ТОП-50 світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу