Допомога по безробіттю на карантині будуть платити по-іншому

Поділитися:

Уряд постановою № 600 від 15.07.2020 оновив «Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину». Зміни вступили в силу з 16 липня.

Тепер допомогу можуть отримувати:

працівники, які втратили частину заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупинкою (скороченням) діяльності підприємства;

працівники, які отримують оплату часу простою відповідно до статті 113 КЗпП;

працівники, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати відповідно до пункту 3-1 частини першої статті 25 та статті 26 Закону України “Про відпустки” (крім осіб, які отримують пенсію).

Також допомогу отримають ФОП, які є застрахованими особами (крім осіб, які отримують пенсію) і не отримують допомогу по частковому безробіттю на період карантину як працівник.

Допомогу можуть отримувати роботодавці, в тому числі фізичні особи-підприємці, які є застрахованими особами з числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на термін призупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину і в разі сплати ЄСВ протягом шести місяців, що передують даті зупинки діяльності.

Розмір допомоги встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Розмір допомоги не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Роботодавець або фізична особа-підприємець, є застрахованою особою, може звернутися за отриманням допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.

Раніше ми писали, що в Україні виріс розмір максимальної допомоги по безробіттю ,та про те, що допомогу можна оформити онлайн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу