Держекоінспекція активно штрафує бізнес

Поділитися:

У державній екологічній інспекції продовжують активно штрафувати український бізнес, попри те, що коштів на реальний судовий розгляд з порушниками у відомства немає. Про це повідомляє глава відомства.

За його інформацією, на цей час відомству на реалізацію відповідних судових розглядів треба не менше, ніж 9,1 млн гривень.

При цьому чиновник упевнений в тому, що з року в рік поточна проблема в державі буде лише посилюватися, тому актуальні рішення для цієї ситуації потрібні вже зараз.

Варто зазначити, що в поточному році український уряд виділив на це питання не більше 2,5 млн гривень – це майже що в чотири рази менше від потрібної суми.

На цей час у відомстві мають намір наполягати на збільшенні фінансування з боку держави. Адже в іншому випадку, немає сенсу штрафувати та перевіряти підприємства.

Раніше заступник директора Європейської бізнес-асоціації Світлана Михайловська повідомила про те, що бізнесмени вимагають від держави реформувати екологічне законодавство.

Таку заяву вона зробила в рамках Круглого столу щодо реформи в екозаконах. Зараз в Раді зареєстровано три законопроекти, жоден з яких бізнесмени не вважають таким, який враховує їх пропозиції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу