Бурштинська ТЕС зупинила один енергоблок

Поділитися:

Вранці у суботу, 18 вересня, було відключено один з енергоблоків Бурштинської ТЕС. Йдеться про дев’ятий енергоблок, а причиною відключення став свищ у газоході котла. Такі дані навела пресслужба ТЕС на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Також у заяві йдеться про те, що поява свищів – звичайна ситуація, нічого критичного у роботі енергоблоку не сталося. Частину навантаження енергоблоку №9 передали на енергоблок №1, який було відремонтовано та підключено до мережі тим же ранком.

Раніше повідомлялося про зупинку одного з енергоблоків 14 вересня. Причиною на той момент став свищ у передній півтопці котла

Також ми писали й про те, що у Держекоінспекції з енергонагляду розповіли, чому відбуваються зупинки енергоблоків АЕС. За підсумками перевірок виявилося, що на більшості електростанцій обладнання відмовляє, бо просто потребує ремонту. Разом з тим, зауважили інспектори, з кожним роком обов`язкові обсяги робіт – зменшуються. Йдеться про відновлення запальних поясів, ущільнення топок і газоходів котлів, заміну броні та підшипників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу