Британія першою почне масову вакцинацію від коронавірусу

Поділитися:

Першою із західних країн починає масову вакцинацію від коронавірусу Великобританія. Про це повідомили сьогодні, 8 грудня, місцеві ЗМІ.

Відомо, що першими щеплення отримають представники 10 визначених урядом груп ризику, серед яких:

  • люди старше 80 років,
  • пацієнти будинків престарілих,
  • медичні та соціальні працівники.

Слід зазначити, що за все замовлено 40 млн доз вакцини. При цьому, перша партія з 800 тисяч вакцин вже доставлена ​​до Великобританії з Бельгії.

Так, вакцина складається з двох ін’єкцій, які робляться з різницею в 21 день. Уряд Великобританії має намір вакцинувати групи ризику навесні. Крім цього, з травня вакцина стане доступною для основної маси населення.

Крім того, всім щепленим видадуть сертифікат про вакцинацію – картку, на якій буде вказано ім’я і прізвище, а також дату отримання першої та другої ін’єкцій. За задумом влади, ця карта допоможе не забути про необхідність другої ін’єкції.

Нагадаємо, що тритижневий локдаун зможе призупинити зростання кількості інфікованих вірусом COVID-19. Таку думку мають в МОЗ України. Також в міністерстві припустили, коли в країні настане пік захворюваності – в кінці лютого 2021 року.

Раніше повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров’я розглянули можливість створення електронного сертифіката вакцинації проти коронавірусу. Цьому рішенню передувала довга копітка робота дослідників, а розповів про рішення глава відділу по імунізації при європейському відділенні ВОЗ Сіддхартха Датта.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу