Більше половини українських водіїв не використовують ремінь безпеки

Поділитися:

П’ятдесят чотири відсотки українців за кермом ігнорують ремені безпеки.

Про це в понеділок, 23 листопада, представлені результати всеукраїнського дослідження в рамках затвердженого ВООЗ (Всесвітньою організацією охорони здоров’я) поетапного підходу до епіднагляду.

За підсумками дослідження наводяться дані щодо загиблих і травмованих в країні в результаті численних ДТП. За всі роки існування нашої країни як окремої держави на автомагістралях України загинули 170 тисяч людей. І ще понад одного мільйона отримали травми різного ступеня тяжкості.

І 54 відсотки водіїв, які сідали за кермо за останній місяць, як правило, ігнорували вимогу пристібати ремені безпеки під час руху.

4,2 відсотка городян за останній місяць були пасажирами водія в стані алкогольного сп’яніння. У селах же таких респондентів вже нарахували дев’ять з половиною відсотків.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби «Укравтодору», з 1 листопада на водіїв чекають нові обмеження на дорогах. Так, щоб уникнути порушень швидкісного режиму і правил дорожнього руху, дороги України обладнають острівцями безпеки, бордюрними розширеннями, чокерами й розділовими смугами.

Також раніше повідомлялося, що патрульна поліція столиці України (Київ) розповіла про свої повноваження і про те, куди громадянам варто скаржитися, якщо розбиті дороги та немає розміток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу