Українці можуть поскаржитися на погані дороги в поліцію

Поділитися:

Патрульна поліція столиці України (Київ) розповіла про свої повноваження і про те, куди громадянам варто скаржитися, якщо розбиті дороги і немає розміток.

У поліції зазначили, що відсутність розміток, дорожні ями, погана видимість знаків – це адміністративне порушення, за яке несуть відповідальність патрульні. При цьому уточнили, що з 2017 року функціонує департамент безпеки дорожнього руху. В його обов’язки входить: контроль за станом вулично-дорожньої мережі, ініціація і узгодження змін в схему організації дорожнього руху, контроль за технічним станом транспортних засобів, залучених до перевезення пасажирів, узгодження маршрутів руху і супровід транспортних засобів спеціального призначення і організованих груп дітей, узгодження дозвільної документації на перевезення небезпечних негабаритних і великовагових вантажів.

Примітно, що лише за перші півроку 2020 року патрульні розглянули 2 130 звернень українців з питання усунення недоліків дотримання вулично-дорожньої мережі. За вказаний період було складено 1 012 адміністративних актів та винесено 1 105 приписів на усунення виявлених недоліків.

Раніше ми повідомляли, що в 2021 році видатки держбюджету на дорожні роботи збільшаться на 16% – до 150 млрд грн. У Мінфіні уточнюють, що саме на цей напрямок планується виділити велику суму. При цьому раніше в Кабінеті Міністрів України повідомили, що більшу частину коштів Дорожнього фонду надає адміністрація Дніпропетровської області. Вона змогла контролювати 96,76% наданих грошей.

Ми також писали, що ситуація з впровадженням правил дорожнього руху в Україні залишає бажати кращого, що і стало причиною збільшення кількості поліцейських на дорогах країни. Однак головна особливість ідеї патрульної поліції полягає в тому, що не кожен і не завжди зможе побачити і дізнатися охоронців.

Так звані фантомні поліцейські – це спеціальне програмне забезпечення, яке буде встановлено на патрульні машини. Суть його роботи в тому, що порушення, що відбуваються навколо машини зі співробітниками поліції, можна буде помічати, навіть коли вона знаходиться в русі. Вже на стадії обговорення проекту виникло багато питань про законність таких патрульних і про те, чи викличе це хвилю судових позовів за позовами з боку порушників правил.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу