Апеляційний суд скасував рішення ОАСК у справі “Приватбанку”

Поділитися:

13 грудня 2021 року відбувся шостий за рахунком Апеляційний суд у справі націоналізації «Приватбанку», внаслідок чого задовольнив позов про відміну рішення Окружного адміністративного суду Києва, прийнятого 18 квітня 2019 року.

Крім цього, АС скасував рішення Нацбанку України щодо визначення пов’язаних осіб з «Приватбанком», яке набуло чинності 13 грудня 2016 року.

Після низки прийняття рішень Апеляційний суд закрив провадження по цій справі, повідомили у прес-службі Національного банку.

Начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Нацбанку, у свою чергу, прокоментував рішення Апеляційного суду. Насамперед він з повагою від імені НБУ сприйняв «законний і обґрунтований» вердикт органу державної влади, додавши, що після прийнятих рішень справа закрита через неможливість оскаржити рішення Нацбанку в жодній юрисдикції. Цьому відповідає позиція Великої Палати Верховного Суду у справі №826/20221/16.

Нагадаємо, у квітні 2019 року ОАСК задовольнив позов кіпрської компанії Triantal Investments Ltd, підконтрольної Ігорю Коломойському. Відтак рішення Нацбанку про визначення пов’язаних осіб з «Приватбанком» від 13 грудня 2016 року було скасовано.

Раніше ми писали про те, що, на думку радника голови правління банку, «Лише іноземний інвестор здатний приватизувати «ПриватБанк» та «Ощадбанк» за прозорі кошти».

Також ми повідомляли про визнання Коломойським банкрутом своєї компанії з управління нерухомістю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу