50% ресторанів не переживуть коронакрізіс

Поділитися:

У Львові починають відкривати ресторани і кафе після двомісячного простою. На даний час працювати будуть тільки ті заклади, де є літні майданчики.

Разом з тим карантин пережили не всі й не кожен зможе працювати в нових умовах.

Таку думку в інтерв’ю виданню Zaxid.net в четвер, 28 травня, висловив відомим львівським ресторатор Вардкес Арзуманян.

За його словами, вже в січні-лютому відчувалося наближення кризи. В кінці лютого всі львівські установи призвели до надзвичайного стану і за видатками і за робочими днями.

Я спілкувався з владою і пояснював, що таким чином, як це сталося, закривати ресторани не можна. У нас тільки списання продуктів через те, що ми не мали часу на їх реалізацію, було приблизно на 70 тисяч гривень, – пояснив бізнесмен, додавши, що тепер потрібен час для того, щоб ресторани були готові з меншими втратами.

Він також розповів, що у нього звільнилося за час карантину лише три людини.

Це навіть менше, ніж у нас звільняється в звичайний період. Ми поставили перед собою завдання зберегти команду і нам це вдалося. У квітні ми робили виплати за зверненнями, оголосили працівникам, якщо комусь важко, то він може звернутися до нас за допомогою. Тоді до нас звернулося близько 50 працівників і ми всім допомогли, – пояснив ресторатор.

Нагадаємо, український бізнес найбільш сильно відчув наслідки карантину, вже після шостого тижня з його початку. Зараз показники активності почали демонструвати зростання.

За даними моніторингу відкритих даних Opendatabot, на ресурсах з пошуку роботи, кількість вакансій зросла. Якщо 26 квітня було 22 800 нових пропозицій, то зараз 31 900.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу