У Львові починають відкривати ресторани і кафе після двомісячного простою. На даний час працювати будуть тільки ті заклади, де є літні майданчики.
Разом з тим карантин пережили не всі й не кожен зможе працювати в нових умовах.
Таку думку в інтерв’ю виданню Zaxid.net в четвер, 28 травня, висловив відомим львівським ресторатор Вардкес Арзуманян.
За його словами, вже в січні-лютому відчувалося наближення кризи. В кінці лютого всі львівські установи призвели до надзвичайного стану і за видатками і за робочими днями.
Я спілкувався з владою і пояснював, що таким чином, як це сталося, закривати ресторани не можна. У нас тільки списання продуктів через те, що ми не мали часу на їх реалізацію, було приблизно на 70 тисяч гривень, – пояснив бізнесмен, додавши, що тепер потрібен час для того, щоб ресторани були готові з меншими втратами.
Він також розповів, що у нього звільнилося за час карантину лише три людини.
Це навіть менше, ніж у нас звільняється в звичайний період. Ми поставили перед собою завдання зберегти команду і нам це вдалося. У квітні ми робили виплати за зверненнями, оголосили працівникам, якщо комусь важко, то він може звернутися до нас за допомогою. Тоді до нас звернулося близько 50 працівників і ми всім допомогли, – пояснив ресторатор.
Нагадаємо, український бізнес найбільш сильно відчув наслідки карантину, вже після шостого тижня з його початку. Зараз показники активності почали демонструвати зростання.
За даними моніторингу відкритих даних Opendatabot, на ресурсах з пошуку роботи, кількість вакансій зросла. Якщо 26 квітня було 22 800 нових пропозицій, то зараз 31 900.