Земельні паї будуть оподатковувати

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський висловив політичну підтримку щодо прийняття закону №3131-д, в якому регламентується оподаткування земельних паїв українців. Про це президент повідомив особисто в рамках своєї останньої зустрічі з представниками бізнес-сектору Волинської області.

Як заявив у своїй прямій мові глава держави, цей закон зміг би вивести аграрну сферу з тіньового ринку діяльності.

Чесно кажучи, я за (законопроект 3131-д). Це один із законів, який виводить з тіні весь сектор фермерства. Всі повинні бути білими, сірих і чорних не повинно бути. Саме про це закон”, – сказав він.

Президент підкреслив, що податки повинні стосуватися всіх без особливих винятків, проте по відношенню до звичайних аграріїв, які просто ведуть своє господарство, закон не буде настільки суворий.

Відзначимо, що мова йде про закон 3131-д по детінізацію сільгоспвиробництва, який Рада підтримала в комітеті від 9 липня поточного року.

Варто згадати, що цей закон викликав неоднозначну реакцію в суспільстві – деякі фермери назвали його таким, який допоможе великим агровиробникам «віджати» землю у власників паїв і навіть не дозволить їм скористатися пільговим відкриттям земельного ринку.

Законопроектом пропонується збільшити земельного податоку мінімум до 3 4% від нормативної грошової оцінки землі (зараз цей податок становить 0,3-1% нормативної копійчаної оцінки).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу