Зеленський зустрівся з президентом Єврокомісії

Поділитися:

Другий офіційний візит президента України до Сполучених Штатів. Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейської комісії – Урсулою фон дер Ляєн. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Вони обговорили питання звільнення українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях. Також лідер нашої держави обговорив підтримку Кримської платформи з боку ООН з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем і новообраним головою Генасамблеї Абдуллою Шахідом.

Поспілкувався Зеленський і з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Ще одна зустріч президента запланована на сьогодні – на цей раз з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Лідери країн мають обговорити питання розвитку українського флоту та безпеку на Чорному морі.

Нагадаємо, що експерти Організації об’єднаних націй прогнозують, що глобальне виробництво зможе вийти на допандемічні показники до 2030 року, за умови сприятливих зовнішніх обставин.

За даними аналітиків, в цьому році світова економіка може вирости на 5,3% і повністю відновиться після пандемії. Цей рівень стане максимальним майже за півстоліття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу