Зеленський поговорив із Байденом

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Про це український лідер написав у своєму Twitter.

Діалог відбувся увечері, 21 лютого, одразу після визнання територій ЛДНР із боку Росії.

«Обговорив події останніх годин із президентом США Джо Байденом. Починаємо засідання РНБО. Також запланована розмова з прем’єром Британії Борисом Джонсоном», – написав він.

Пізніше у Білому домі підтвердили цю інформацію та повідомили, що Байден запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та суворо засуджує рішення Росії «визнати» так звані «республіки».

Також глава США розповів Зеленському про санкції, які Вашингтон готовий ввести проти Москви у відповідь на порушення міжнародного права з боку РФ.

Нагадаємо, що 21 лютого 2022 року президент Російської Федерації Володимир Путін виступив на телебаченні зі зверненням, яке тривало близько години. Він визнав незалежними державами «Луганську народну республіку» та «Донецьку народну республіку».

У своєму зверненні Путін довго розповідав історію Радянського Союзу та України, розмірковував про Володимира Леніна, про приєднання Хрущовим Криму України, про декомунізацію. Лише під кінець промови лідер РФ вирішив висловити головне — визнати суверенітет «ЛНР» та «ДНР» та підписати відповідні документи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу